Hem » Mineralprodukter » Alavis MSM

Alavis MSM

1 2 3 4 5
(4.6/5) Baserat på 15 betyg.
Storlek:
Artikelbild: Alavis MSM
Artnr: MSM-010
Lagerstatus: I lager
Artikelnamn: ALAVIS MSM 1 KG
399,00

Beskrivning

I Activ Mineral Mix finns svavel men i vissa perioder kan man uppleva attt det behövs ytterligare tillskott. Då rekommenderar vi att lägga till detta MSM som är i en bra kvalité. Fodrar du Activ Mineral Mix kan du prova att fodra mindre dos än rekommenderad här nedan.

Organiskt svavel är en viktig byggsten i kroppens produktion av aminosyror, proteiner, enzymer, hormoner och immunoglobulin. MSM har både antiinflammatoriska och immunförsvarsstärkande egenskaper. MSM är ett organiskt svavel, något som kroppen har behov av för att kunna reparera sig själv. Svavel är något som finns i varje cell i kroppen, med andra ord en av de viktigaste komponenterna för en väl fungerande kropp. MSM medverkar till att göra cellväggen mer genomsläpplig för utbyte av näringsämnen och slaggprodukter. MSM kan ersätta glucosamin tillskott då MSM ger kroppen det svavel som den behöver för att själv producera sitt eget glucosaminsulfat. MSM har ingen tävlingskarens och är registrerat hos jordbruksverket.

Doseringstips: I Activ Mineral Mix finns svavel men i vissa perioder kan man uppleva attt det behövs ytterligare tillskott. Då rekommenderar vi att lägga till detta MSM som är i en bra kvalité. Fodrar du Activ Mineral Mix kan du prova att fodra mindre dos än rekommenderad.

Sammansättning

 • Sammansättning: Metylsulfonylmetan (organiskt svavel)

Dosering

 • Dosering:
  Vi rekommenderar att gå upp i dos långsamt. Första tio dagarna ger du hästen 5 gram per dag och sedan öka vid behov upp till max 20 gram. Ponny max 15 gram om dagen.
  Dosering Hund & Katt:
  Upp till 10 kg: 1 gram/dag
  10-20 kg: 1-2 gram/dag
  20-30 kg: 2-3 gram/dag
  30-40 kg: 3-4 gram/dag
  50 kg och uppåt: 5 gram/dag
  1 kryddmått = 1 ml = 1 gram
  1 tesked = 5 ml = 5 gram
  Hinken innehåller ett mått motsvarande 15 gram.

Pallförfrågan

Pallförfrågan

Pallförfrågan
Är du intresserad att köpa en pall med varor till bättre pris?
Fyll i formuläret nedan för att få mer information.
Mailet räknas inte som en bindande beställning.
Ditt namn:
Mobilnummer:
Mailadress:
Beskriv vilken produkt du skulle vilja veta pris på och hur mycket du kan tänka dig att beställa: