Om oss

Vi brinner för att förbättra hästars hälsa. Activ Mineral Mix är en svensktillverkad högkoncentrerad mineralblandning framtagna för den aktiva hästägaren som vill ge sin häst det bästa och är noga med detaljerna. Activ Mineral Mix innehåller alla grundmineraler och spårämnen och det finns även kompletterande produkter för individanpassning vid specifika behov. Activ Minerals produkter är helt fria från utfyllnadsmedel, tillsatt socker & salt.

Nina Fornander startade företaget Khepri Förlag 2005 när hon läst Pat Colebys böcker om hur man håller hästar och lantbruk på ett naturligt sätt. Mineralkonceptet som finns i böckerna var något hon fastnade för och valde att översätta och ge ut böckerna på svenska. Nina startade då även en webbshop där varje mineral kunde köpas var för sig. Efter ett par år kände hon att hon ville göra konceptet mer lättillgängligt genom att ta fram en färdig grundmineralblandning anpassad efter skandinaviska förhållande som fodras enkelt och ekonomiskt. Nina är certifierad TTEAM tränare och Laserterapeut. I många år har hon varit intresserad och följt forskningen om den alternativa läkemedelskonsten och hur man kan hjälpa hästar att må så bra som möjligt. Nina ger fri mineralchoaching och delar mer än gärna med sig av sin erfarenhet och håller även föreläsningar.

Sophie Fornander valde att följa med på Activ Mineral resan när Nina ville göra mineralblandningen mer lättillgänglig! Sophie är uppvuxen i stallet och mineralblandningen ligger henne varmt om hjärtat. Att se hur mycket det kan hjälpa hästar i hälsa och prestation gör att drivet att sprida budskapet är stort! Sophie jobbar i huvudsak ned strukturer, utveckling, drift och sociala medier. Sophie fotar och filmar även alla hästar för Activ Mineral och givetvis har de alla ätit efter mineralkonceptet. 

Om oss Activ Mineral