2018-07-20

Activ Mineral

Varför ska jag prova Activ Mineral Mix och vad gör det annorlunda mot andra mineraltillskott?
Gemensamt för alla Activ Minerals produkter är att de är utan onödiga utfyllnadsmedel, bara högkoncentrerade organiska mineraler som gör skillnad.
- Inga utfyllnadsämnen, smakförhöjare, tillsatt socker eller salt är tillsatt.
- Inga utfyllnadsämnen ger en väldigt dryg produkt. Det räcker med endast 1,5-2 msk per dag till stor häst! Det ger även ett väldigt lågt dagsdos pris.
- Produkterna är organiska, i pulverform och inte upphettade eller pelleterade vilket underlättar upptaget hos hästen.
- Produkterna är GMO-fria och registrerade hos jordbruksverket.

Du kan uppleva förbättringar av hästens hälsa på olika sätt till exempel blankare päls och man, starka hovar, ökad rörligare, förbättrad muskulatur, energi  och uthållighet. Fördelarna med att fodra ett koncentrerat mineral tillskott är många. Prova du med!

Läs referenser här!

Activ Mineral Mix innehåller endast tre ingredienser. Våra mineraler är inte syntetiskt framställda eller utspädda med utfyllnadsmedel.

Dolomitkalk – innehåller bland annat Kalcium i korrekt relation till magnesium. Magnesium behövs bland annat för att enzymer i både mage och muskler ska kunna fungera. Kalcium går åt för bland annat en korrekt skelettillväxt.

Algmjöl av högsta kvalitet - Ekologiskt certiferat Ascophyllum nodosum, alltid med analyserat resultat. Algmjölet innehåller otroliga mängder av mineraler och spårämnen. Algmjöl är viktigt för immunförsvaret och för att kunna stå emot invärtes parasiter bättre. Biotinet i algmjölet är mycket bra för att hålla hovar och päls i gott skick. Biotin från algmjöl är mycket mer effektivt och lättupptagligt än konstgjort/syntetiskt biotin.

Svavel - Rikt på aminosyror som hjälper bland annat magen. Kreatin som är en viktig del för päls och hovar finns det stora mängder av i svavel. Det är även en viktig mineral för leder och senor. Kelateringsprocessen sker i hästens tjocktarm i samarbete med svavlet vilket gör att mineralerna lättare tas upp och tillgodogörs.