2015-05-05
Sophie

Här kommer en liten uppdatering från mig och Wacko Jacko: Det är nu mindre än två veckor kvar till årets första tävling, som äger rum den 16:e maj på Göingeritten. Vi ska vara med på en 50km T, som inte borde vara några konstigheter då förra årets tävlingar gick så bra. Men mycket kan hända och nervös är man ju alltid.

I helgen körde vi en genomkörare, alltså ett långpass som vi alltid kör 10-14 dagar innan tävling. Det blev en tur på ca 22km där vi försökte hålla ett jämnt och bra tempo genom hela rundan. Jacko kändes pigg och fräsch från början till slut och han hade mycket kvar att ge, vilket känns väldigt bra. Jag red med sändarbälte för att kunna ha koll på Jackos puls under hela ritten, och även en gps-klocka för att ha koll på tid, tempo och längd.

Målet med den här tävlingen är (som med alla andra tävlingar), att bli godkänd, såklart! Eftersom vi har Unghästfinalen i sikte är det ju väldigt viktigt att vi klarar alla tävlingar på vägen dit för att kvala. Jag kommer känna efter mycket med Jacko och låta han gå i det tempo som jag känner att han klarar av.

Det är med stor fördel att vi nu under en tid användt Activ Mineral. Jacko får både Mineralmixen och Magnesium. Han har under en längre tid varit väldigt svår att få upp i hull och ser överlag väldig "valpig" ut. Men ganska snabbt efter att vi började med dessa mineraler har han musklat på sig och blir allt finare i kroppsformen. Jag har verkligen börjat förstå hur viktigt det är med bra mineraler och ser fram emot att se hur Jacko förändras och blir starkare i fortsättningen!

Nu håller vi tummarna för att allt går som planerat på tävlingen! Vi är laddade!

 

Activ Mineral Therese