2018-06-08

Camilla och KemelyCamilla Lindh kommer från början från Oskarshamn men bor nu i Linköping. Camilla är unghästutbildare och har tagit flera hästar upp till svår klass dressyr. Camillas främsta tävlingshästar just nu är Kemely och Klifton 1329 SWB som är Anette Syréns uppfödningar. Camilla har haft Klifton 1329 från unghäst och har till bland annat tagit sig ända till att få vara representant av Sverige på Unghäst VM i dressyr 2017. Kemely har utbildats hos Camilla sedan unghäståren. Hon vann bland annat Kungakannan som treåring och nu satsar dom mot Grand Prix klasserna.

Vad är det bästa med Activ Minerals produkter?
Det bästa med Activ Mineral är att det inte är utfyllnadsämnen tillsatta så man behöver inte fodra stora mängder av det. Upplever det som att hästarna blir mer uthålliga, ökar prestationsförmågan, snabbar på återhämtning och ger dem fantastiskt blank päls. Får ofta kommentarer om att mina hästar är väldigt blanka.

Vad är det bästa med Hövelers produkter som du fodrar?
Höveler är ett väldigt fräscht foder som är packat i bra säckar som ger en längre hållbarhet. Man behöver inte ge så mycket av fodret vilket gör det kostnadseffektivt. För mig är det mycket viktigt att det är GMO fritt, vilket de är och jag ser snabbt resultat.

Vad tycker du om säsongstarten hittills och vad har du för mål för 2018?
Säsong tycker jag har börjat bra. Klifton har gjort 4 starter. Vunnit 2 och kommit tvåa 2 ggr. Är redan kvalad till Breeders och Elmia i höst. Kemely har debuterat i svår klass med helt ok procent och är kvalad till Grand Prix . Kessel och Katchme levererade på topp när de deltog i 3 årstestet, diplom på båda och är i och med det kvalade till Breeders i höst. Zunfloria gjorde ett fint 4 årstest och vår snubblande nära diplom. Så jag är verkligen nöjd med säsongen hittills.

Ibland är det svårt att ta tag i att byta foder eller mineraltillskott, vilken är den främsta anledningen du tycker att man ska ge Activ Mineral Mix en chans?
Activ Mineral är det bästa på marknaden helt klart. Jag har plöjt igenom alla märken och sortiment genom åren, som har blivit ganska många och Activ Mineral är klart bäst. Man ser på hästarna att de mår bra av det och du ser snabbt skillnad på hästen.

Du bara får välja ett alternativ, vad väljer du?
Müsli eller Mash? - Skulle vilja välja båda ,men jag säger musli. Hästarna skulle säga mash.
Ston eller valack? Jag är hingstmänniska men sto framför valack.
Fux eller bruna hästar? En bra häst har ingen färg men måste jag väl välja med mer än halva stallet som är fux.
Rida med stövlar eller chaps? Stövlar!
Facebook eller Instagram?
Mocka eller packa höpåsar? Mocka,hatar att göra höpåsar!

Camilla och Kemely

Camilla och Klifton 1329 SWB

Översta bilden Kemely. Understa bilden Klifton 1329 SWB.