2015-04-21
Sophie

Activ Minerals Landslagskusk Eva Ottosson är hemma efter årets första tävling som dessutom var utomlands, i Holland! Här kommer en summering med Evas egna ord!

Summering årsdebut!

Årets VM kval är genomfört och godkänt, det är positivt. Fanns mkt att önska men även om vi tränat flitigt hela vintern och hästarna är i fint trim så är man allt lite ringrostig när det gäller tävlingsbiten. Men nu är årsdebuten gjord och det kan bara bli bättre.

Vi fick en inte helt rättvis start i dressyren då dom lagt vetchecken så nära klass starten och med min vanliga tur så visade ju Sverige näst sist eftersom den går i bokstavsordning. Och efter besiktningen visade det sig dessutom att ett ekipage före mig var struket så då hade jag 40 minuter på mig att köra fram hästarna OCH det kan jag säga direkt att det är INTE tillräckligt för uppskruvade hästar, men det var bara att göra sitt bästa och det räckte iaf till VM kval Maratonet var ngt bättre förutom hinder 2 där vi lyckades trä över ett stångkoppel över en stolpe så jag fick skicka av groomen för att ta loss oss.

Sista dagens konkörning såg vi fram mot. Det var alldeles för trångt på framkörningen med endast 4 konpar att köra fram på till ekipage för två banor. Superrörigt. Men känslan var god, Billy älskar detta men Avon (ungtuppen) blev lite stressad. Så in på en mkt svår bana men vi rattar på och det känns bra. Märkte att vi rev 3 bollar vilket inte är någon katastrof på denna nivån. Men när vi kom ut säger dom att vi rivit 6!!!!! bollar. Varken jag eller Hanso hade märkt dom, måste ha varit kantrullare, så det var bara hem och titta på filmen för att se vad vi styrt med.

Så nu är alla tre disciplinerna analyserade fram och tillbaka ett antal gånger.

Nu laddar vi om för nästa Internationella tävling i Danmark, Dorthealyst dit vi åker redan nästa tisdag. Men den resan är kortare, bara 50 mil enkel väg.

Nu hoppas vi att vi är avrostade och ska fightas riktigt där! 

Eva Ottosson Activ Mineral

Eva Ottosson Activ Mineral

Eva Ottosson Activ Mineral

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur: