Blogg

Totalt 53 poster
Sida 4 av 11
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
2015-08-31
Sophie

Ni har väll inte glömt Team Activ Minerals hoppryttare Vanessa Olsson? Efter några månader med tävlingsförhinder är hon nu tillbaka på banan och började med en 1a och 2a placering i Karlskrona denna helgen! Här kommer en liten uppdatering från Vanessa själv om hur kommande veckor är planerade. Ska bli riktigt kul och se om hon tar sig hela vägen till Stockholm Horse Show i november!

"Idag var det min och Bellas första tävling på 3 månader. Jag kände mig ringrostig på banan men ändå nöjd med Bellas och min prestation. Så nu blir det hem och träna på små detaljer inför höstens stora inomhus tävlingar. Vår nästa tävling blir vecka 38 i Ljungby.Där blir vår största utmaning friendskvalet som går i 125cm (MSV B+). Tävlingen efter blir det Änglahoppet i Borås vecka 41. Om allt går bra på träningarna och Bella känns bra och är på hugget så är min ambition att rida Guldrundan. Det är mina närmsta planerade tävlingar. Men som alla vet inom hästvärlden så vet man aldrig från dag till dag hur hästarna mår."

Spännande! Lycka till önskar Activ Mineral!

Vanessa Olsson

 

2015-07-26
Sophie

 

"Hästar behöver mineraler för att kunna dansa" Nina höll en föreläsning på Sparreholm Ridkonstfestival med det ämnet. Ett citat värt att funder över.

 

Activ Mineral Palette

Palette äter Activ Mineral!

2015-07-20
Sophie

Tänkte sammanfatta helgen på Sparreholm ridkonstfestival ARena 2015 i bilder. Vi var där och visade våra produkter i mässtältet. Vi hade en tävling där man skulle gissa hur mycket 1 liter Mineral Mix vägde utan burken de förvarades i och vinnaren Helena var endast 4 gram i från rätt vikt! Fantastiskt! 

Sparreholm Activ Mineral

Invigningen med Palette och Juliette som även de äter Activ Mineral!

Sparreholm Activ Mineral

Sparreholm Activ Mineral

Sparreholm Activ Mineral

Monika Sanders pratade biomekanik till underbara illustrationer av Lobelia Barker!

Sparreholm Activ Mineral

Ännu ett fantastiskt verk av Lobelia Barker!

Sparreholm Activ Mineral

Sparreholm Activ Mineral

5 instruktörer hade fullt upp med lektioner hela helgen!

Sparreholm Activ Mineral

Fantastiska miljöer att fota i gjorde fotonörden i mig lycklig. En mycket lyckad festival!

2015-07-09
Nina

grovfoder activ mineral

Grovfoder – Naturens bästa uppfinning!

Nu är det dags för årets skörd av grovfoder, vi har skickat in vår analys till Eurofins. Jag har länge funderat på hur man vet hur mycket tungmetaller sin häst får i sig genom grovfodret så jag ringde Eurofins och nu går det att beställa till tungmetallprov i samband med din vanliga analys. De testar för arsenik, kadmium, bly. Vi beställde grundanalys med sockerhalt, mineraler och tungmetall. Vi försöker att använda och utgå ifrån grovfodret, med tillägg av hackat hö eller lucern vid behov, våran Activ Mineral Mix och Algmjöl så klart. Sverige är ett land som kan producera grovfoder och vi måste börja ha en dialog med bonden som ska fixa hästmaten åt våra hästar. Det finns ingen anledning att fodra normalt presterande hästen och fritidshästen med ett lågt innehåll i grovfoder för att man vill tillsätta protein från en säck, när det finns så bra näring i grovfodret! Har du en tävlingshäst som har ett större behov av protein och energi, är grovfoder outstanding att ge, komplettera vid behov med ett kraftfoder. Idag är det många hästar som tävlar och klarar det på bra grovfoder. Activ Mineral Mix fungerar som en boostare och ökar hästens egen chelateringsprocess i tarmen, för ökat upptag av mineraler och vitaminer. Dålig tarmhälsa ger lågt upptag av mineraler från grovfoder. Hälsoproblem uppstår oftare av överutfodring och det är viktigt att själv bedöma hur din hästkompis mår, det är du som känner din häst. Alltså bra att veta vad man har för värden i grovfodret och utgå från det, bedöm hull och humör, lägg till något om det behövs.  

Vill du också ta tungmetallprov på ditt grovfoder? Hos Eurofins kan du skriva på följesedeln att du önskar tungmetallprov. Det kostar 600 kr + moms utöver den vanliga analysen. 

2015-07-06
Therese
Uppdatering från Therese inför distanstävling!
Totalt 53 poster
Sida 4 av 11
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11