Blogg

Totalt 53 poster
Sida 3 av 11
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
2018-05-08
Sommartiden närmar sig och många hästar drabbas av eksem. Algmjöl är ju verkligen en superfeed på många sätt, men på vilket sätt säger Pat Coleby, foderexpert, att det kan hjälpa vid eksem?
2016-02-18
Nina

På senaste har vi fått några frågor om Activ Mineral Mix innehåller Selen, och svaret är Ja! Det finns i Algmjölet och Activ Mineral Mix innehåller 0,1 mg/kg selen i organisk form, lätt för hästen att ta upp och lagras inte i kroppen. I en amerikansk forskning som Pat Coleby skriver om i Naturligt Lantbruk visar att 1 mg organiskt selen som i Algmjöl är likvärdigt med 4 mg syntetiskt.

Selen samverkar med svavel. Aminosyrorna i svavlet, speciellt cystein och metionin behövs i tarmen för att kunna ta upp selen.

Vid långvarig konstgödsel användning binds mineraler upp och görs otillgängliga i marken och då uppstår svavelbrist och därmed försvåras upptaget av Selen.

Därför är Activ Mineral Mix en bra källa till Selen då den både innehåller Algmjöl (selen) och svavel. Om man vill öka dosen selen kan man lägga till extra Algmjöl och eventuellt öka dosen Mineral Mix. Om man misstänker selenbrist kan man även prova att ge E-vitamin för att enklare kunna omsätta och ta upp selen. E-vitamin upptaget kan störas av överskott av järn och flytande paraffinolja som till exempel ges vid kolik.

selen activ mineral

2015-11-23
Sophie

läsarträff Activ Mineral

Bloggaren Linn Strelin från ztreliin.se kommer att ha läsarträff i Activ Minerals Monter på Lördagen! Kom och prata häst! Hästen Oprah äter Activ Mineral Mix!

2015-11-13
Sophie
Activ Mineral till Sweden Horse Show 2015!
2015-09-19
Sophie

Den senaste tiden har vi på firman funderat en hel del på vad vi vill med Activ Mineral, varför det är viktigt för oss att kämpa för denna produkt och hur kunderna ska förstå nyttan i den.

Många kanske tror att vi ljuger när vi säger att vi inte vill att kunden ska ha flera olika hinkar på sina hyllor i foderkammaren, klart företagen vill ha mer försäljning? Vi är annorlunda där, vi vill ha friska hästar från en hållbar synvinkel och inte slösa på resurser.

Hur då? Allt hänger ihop från att förpackningen ska vara i god kvalité för att produkten håller länge. Innehållet är väl genomtänkt, ingredienser väl utvalda utan fyllnadsmedel som aktiverar kroppens eget system, för att omsätta näringen som redan finns i den naturliga förpackningen, det vill säga hö, hösilage och bete. Hästen är och har alltid varit en grovfoderomvandlare som kan göra muskler utav gräs. Kan vi hålla en god hygien, undvika mögel och svamp i grovfodret så behöver vi mindre burkar för att rätta till obalanser i hästens kropp. Vi slipper lägga hundratals kronor på tunga kraftfodergivor framställda av komplicerade processer och ingredienser fraktade över hela världen.

Använd det vi har här i Sverige, ett fantastiskt grovfoder tillverkat av naturen och de duktiga svenska bönderna. Vi får tid och energi kvar till att göra det vi älskar, umgås med vår bästa vän, hästen!

Jag läste nyligen en artikel i en häst tidning om hur en av världens bästa dressyr häst Valegro, utfodras. En högt presterande elit dressyrhäst som huvudsakligen går på grovfoder och omkring max 1 KILO kraftfoder om dagen och inte ens då verkar folk vilja förstå, att det inte är kraftfodret som är nyckeln till framgången.

Activ Mineral finns här för att vara annorlunda, vi har tagit fram en produkt som hjälper din häst, miljöns hållbarhet och även din plånbok. Vi har även valt att sälja den på ett lite annorlunda sätt. Välkommen in i vår webbutik när det passar dig och lägg en order, varan kommer smidigt till dig vart du än befinner dig i Sverige och går lätt att hämta upp på väg till stallet eller få den levererad direkt hem till din gård. Dessutom kan du slå en signal och få rådgivning direkt av de som tagit fram denna produkt!

Tipsa gärna dina vänner, om att det är dags att våga vara annorlunda!

 

Den fantastiska bilden är fotograferad av Per Ågren!

Totalt 53 poster
Sida 3 av 11
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11