Blogg

Totalt 54 poster
Sida 3 av 11
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
2018-05-21

Eva Ottosson Activ Mineral

Eva Ottosson från Oskarshamn har hållt på med hästar hela livet och varit landslagskusk i 9 år nu. I bagaget har hon bland annat 4 SM guld, 3 SM brons, 1 NM silver, 1 NM brons & 1 NM lag guld. Hon har kört 3 VM och har flera internationella vinster och placeringar. Wow säger vi, vilken ära att få ha dena tjejen med som ambassadör sedan start för Activ Mineral! Vi bad Eva berätta vad hon gillar med våra produkter!

Vad är det bästa med Activ Minerals produkter?
Allt-i-ett. Mineral Mixen ger en snabb förbättring och du ser resultat. Finfina i hårrem och hovar.

Vad är det bästa med Hövelers Pur produkter du fodrar?
Mycket smakliga för hästen, samt att mashen är oersättlig!

Vad har du märkt för skillnad sedan du gjorde det helombyte till båda Activ Mineral & Hövelers foder?
Hästarna har en otrolig kondition utan att behöva övertränas, håller hullet även under tävlingssäsong med långa utlandsresor.

Vad tycker du om säsongstarten hittills och vad har du för mål för 2018?
Säsongsstarten kunde inte varit bättre. 1:a i alla delmomenten samt 1:a i totalen på en 2* internationell körtävling i Danmark.
Målet under 2018 är att försöka hålla oss bland de övre 25% i startfältet. OCH att ha roligt och njuta av våra underbara hästar.

Ibland är det svårt att ta tag i att byta foder eller mineraltillskott, vilken är den främsta anledningen du tycker att man ska ge Activ Mineral Mix en chans?
Jag tror inte någon som provar Mineral Mixen kommer ångra sig, man märker verkligen skillnad på hästens välmående.

Pur.Müsli / Pur.Mash - MASH alla dagar om året!
Inomhus / Utomhus
Ston / Valack
Fux / Svarta
Stövlar / Chaps - Jodpurs utan chaps.
Instagram/ Facebook
Hoppträning / Dressyrträning - (För att jag blivit feg)
Stor häst / Ponny
Mocka / Packa höpåsar

Facebook - Eva Ottosson
Instagram - nosotto

 

2018-05-08
Sommartiden närmar sig och många hästar drabbas av eksem. Algmjöl är ju verkligen en superfeed på många sätt, men på vilket sätt säger Pat Coleby, foderexpert, att det kan hjälpa vid eksem?
2016-02-18
Nina

På senaste har vi fått några frågor om Activ Mineral Mix innehåller Selen, och svaret är Ja! Det finns i Algmjölet och Activ Mineral Mix innehåller 0,1 mg/kg selen i organisk form, lätt för hästen att ta upp och lagras inte i kroppen. I en amerikansk forskning som Pat Coleby skriver om i Naturligt Lantbruk visar att 1 mg organiskt selen som i Algmjöl är likvärdigt med 4 mg syntetiskt.

Selen samverkar med svavel. Aminosyrorna i svavlet, speciellt cystein och metionin behövs i tarmen för att kunna ta upp selen.

Vid långvarig konstgödsel användning binds mineraler upp och görs otillgängliga i marken och då uppstår svavelbrist och därmed försvåras upptaget av Selen.

Därför är Activ Mineral Mix en bra källa till Selen då den både innehåller Algmjöl (selen) och svavel. Om man vill öka dosen selen kan man lägga till extra Algmjöl och eventuellt öka dosen Mineral Mix. Om man misstänker selenbrist kan man även prova att ge E-vitamin för att enklare kunna omsätta och ta upp selen. E-vitamin upptaget kan störas av överskott av järn och flytande paraffinolja som till exempel ges vid kolik.

selen activ mineral

2015-11-23
Sophie

läsarträff Activ Mineral

Bloggaren Linn Strelin från ztreliin.se kommer att ha läsarträff i Activ Minerals Monter på Lördagen! Kom och prata häst! Hästen Oprah äter Activ Mineral Mix!

2015-11-13
Sophie
Activ Mineral till Sweden Horse Show 2015!
Totalt 54 poster
Sida 3 av 11
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11