Blogg

Totalt 54 poster
Sida 2 av 11
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
2018-07-18

Activ Mineral hovar

Tack till Maya Fransson som skickade dessa bilder till oss. För några månader sedan fick hovarna limmas ihop för att kunnas sko och nu efter att fodrat Activ Mineral Mix är de snart helt återställda och fina igen! Varför fungerar Activ Mineral Mix så bra vid hovproblem? Foderexperten Pat Coleby anser att det är för att biotinet som finns naturligt i algmjölet är så pass mycket mer effektivt och lättupptagligt än konstgjort biotin. Vid hovproblem kan det ta upp till 6 månader innan den nya starka hoven hunnit växa ner, ibland går det fortare. Du kan även lägga till extra algmjöl för mer biotin i foderstaten.

2018-06-08

Camilla och KemelyCamilla Lindh kommer från början från Oskarshamn men bor nu i Linköping. Camilla är unghästutbildare och har tagit flera hästar upp till svår klass dressyr. Camillas främsta tävlingshästar just nu är Kemely och Klifton 1329 SWB som är Anette Syréns uppfödningar. Camilla har haft Klifton 1329 från unghäst och har till bland annat tagit sig ända till att få vara representant av Sverige på Unghäst VM i dressyr 2017. Kemely har utbildats hos Camilla sedan unghäståren. Hon vann bland annat Kungakannan som treåring och nu satsar dom mot Grand Prix klasserna.

Vad är det bästa med Activ Minerals produkter?
Det bästa med Activ Mineral är att det inte är utfyllnadsämnen tillsatta så man behöver inte fodra stora mängder av det. Upplever det som att hästarna blir mer uthålliga, ökar prestationsförmågan, snabbar på återhämtning och ger dem fantastiskt blank päls. Får ofta kommentarer om att mina hästar är väldigt blanka.

Vad är det bästa med Hövelers produkter som du fodrar?
Höveler är ett väldigt fräscht foder som är packat i bra säckar som ger en längre hållbarhet. Man behöver inte ge så mycket av fodret vilket gör det kostnadseffektivt. För mig är det mycket viktigt att det är GMO fritt, vilket de är och jag ser snabbt resultat.

Vad tycker du om säsongstarten hittills och vad har du för mål för 2018?
Säsong tycker jag har börjat bra. Klifton har gjort 4 starter. Vunnit 2 och kommit tvåa 2 ggr. Är redan kvalad till Breeders och Elmia i höst. Kemely har debuterat i svår klass med helt ok procent och är kvalad till Grand Prix . Kessel och Katchme levererade på topp när de deltog i 3 årstestet, diplom på båda och är i och med det kvalade till Breeders i höst. Zunfloria gjorde ett fint 4 årstest och vår snubblande nära diplom. Så jag är verkligen nöjd med säsongen hittills.

Ibland är det svårt att ta tag i att byta foder eller mineraltillskott, vilken är den främsta anledningen du tycker att man ska ge Activ Mineral Mix en chans?
Activ Mineral är det bästa på marknaden helt klart. Jag har plöjt igenom alla märken och sortiment genom åren, som har blivit ganska många och Activ Mineral är klart bäst. Man ser på hästarna att de mår bra av det och du ser snabbt skillnad på hästen.

Du bara får välja ett alternativ, vad väljer du?
Müsli eller Mash? - Skulle vilja välja båda ,men jag säger musli. Hästarna skulle säga mash.
Ston eller valack? Jag är hingstmänniska men sto framför valack.
Fux eller bruna hästar? En bra häst har ingen färg men måste jag väl välja med mer än halva stallet som är fux.
Rida med stövlar eller chaps? Stövlar!
Facebook eller Instagram?
Mocka eller packa höpåsar? Mocka,hatar att göra höpåsar!

Camilla och Kemely

Camilla och Klifton 1329 SWB

Översta bilden Kemely. Understa bilden Klifton 1329 SWB.

2018-06-02

Fångrisk i högsommarvärmen! Vad är viktigt att tänka på när fången bryter ut? När det blir så varmt som det varit nu i maj så går magnesiumet i gräset ner i roten för att skydda växten. Fång kan uppstå vid brist på magnesium eller för höga halter fosfater. Vissa växter innehåller höga halter fosfater. Var noga med att dagligen fodra en magnesium av god kvalité. Undvik säd och se till att hästen motioneras. 

Tips! Vid akuta kramper kan du lösa upp magnesiumet i lite vatten och spruta direkt i munnen på hästen.

activ mineral magnesium

2018-05-24

Emilia Lundin Activ MineralEmilia Lundin är en 19 årig målmedveten hoppryttare som bor på en hästgård i Småland. På gården bor det totalt 4 hästar varav 2 stycken är hennes tävlingshästar. Emilia är engagerad i detaljerna och medveten om vikten av bra foder och mineraltillskott, därför är vi extra glada att kunna presentera henne som Ambassadör för Activ Mineral & Hövelers foder! Läs mer här vad Emilia själv tycker.

Vad är det bästa med Activ Minerals produkter?
Jag tycker att det allra bästa med Activ Minerals produkter är att jag så fort såg resultat av det. Hästarna blev väldigt blanka och harmoniska.

Vad är det bästa med Hövelers Pur produkter du fodrar?
Det är att jag äntligen har hittat ett foder som är spannmålsfritt och som passar till båda mina hästar trots att dom är olika.

Vad har du märkt för skillnad sedan du gjorde det helombyte till båda Activ Mineral & Hövelers foder?
Jag har märkt stora skillnader på båda mina hästar. Mina hästar har blivit väldigt blanka, fin hovkvalité, fina i hull, återhämtar sig snabbt och bygger muskler snabbt och rätt. På min storhäst har jag märkt enorm skillnad. Från att vara stressad och ur fokus till att vara lugn, koncentrerad och ha energi på rätt ställe. Min ponny som varit kräsen i foder och lätt fallit ur hull under våren har varit finare än någonsin!

Vad tycker du om säsongstarten hittills och vad har du för mål för 2018?
Jag kan inget annat än att vara supernöjd med min säsongstart. Båda hästarna har hoppat in flertal vinster och placeringar och vi känns starkare än någonsin. Mina mål detta år är att hoppa stadiga 130cm på Caramelle och att samla rutin på större tävlingar. Men framförallt att ha så kul som möjligt!

Ibland är det svårt att ta tag i att byta foder eller mineraltillskott, vilken är den främsta anledningen du tycker att man ska ge Activ Mineral Mix en chans?
För att det verkligen kan bidra till så mycket gott. Från att ha haft en häst som varit så spänd, nervös, ur fokus till att börja ge Activ Mineral Mix och bara på några dagar få en harmonisk, lugn, stabil och koncentrerad samt bli väldigt fin i päls, hovar och hull. Om man verkligen vill ge sin häst det allra bästa och vill se ett resultat fort så är Mineral Mixen ett självklart val. Jag har aldrig tidigare upplev sån stor skillnad vid byte av foder/mineraler.

Snabba frågor:

Pur.Müsli / Pur.Mash
Ridhus / utomhus - Utomhus all dagar i veckan. Ger glada vakna hästar vilket är så mycket roligare för både ryttare och häst.
Ston/valack? Ston. Har nästan alltid bara haft ston vilket jag klickar bäst med. Personliga och mycket egen vilja!
Fux / brun 
Stövlar / chaps - Stövlar alla dagar i veckan!
Blogg / Instagram 
Hoppträning / dressyrträning
Storhäst / ponny
Mocka / höpåsar - Mocka! Tycker att det är lite avslappnade att mocka faktiskt!

Instagram - lundinemilia
Blogg - https://nouw.com/lundinemilia
Youtube - https://youtube.com/channel/UCttwgAlGzaS8nhIqRBQHooA

Emilia Lundin Activ Mineral

2018-05-22

Här delar vi härliga bilder och kommentarer från Activ Mineral uppfödare!

Activ Mineral Avel

Christina Fornanders fantastiska SWB föl!

Activ Mineral föl

Fina Goliath af Sandbäcken!

Activ Mineral Avel

Bild från Christina Helander N, stoet har ätit Activ Mineral Mix de senaste tre och ett halvt åren.
"Är så nöjd med Activ Mineral! Nu har vi ett hingstföl som är 1 vecka gamalt. Hästarna känns friska och sunda. De äter mineraler och grovfoder." Hästen heter True Colour och fölet heter Ivanhoe. Fölet har härstamning e/Alexander BP 13 - Briar.

Totalt 54 poster
Sida 2 av 11
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11