Blogg

Totalt 53 poster
Sida 1 av 11
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
2019-01-17

Hittade ett så fint blogginlägg skrivit av Yvonne, vi är också glada att du hittat våra produkter som fick bukt på ett lite annorlunda "problem" med en häst som hade kliande huvud. Det är precis som hon skriver, hästar vill ALLTID vara till lags. De är inte dumma för att de kan, det finns en helt naturlig anledning till allt. Vi måste bara lyssna på hästen. ❤️ Läs gärna hennes berättelse här!:

https://nann-nokke.blogspot.com/2019/01/hasten-maste-ju-kunna-uppfora-sig-eller.html

2018-09-17

Rebecka Engman

Rebecka Engman från Vaggeryd tävlar hoppning med sin vackra häst Catching Fire och är teamryttare för Activ Mineral och Höveler Sverige.

Vad är det bästa med Activ Minerals produkter?
Det bästa med produkterna är att de verkligen ger effekt, och man märker skillnad snabbt! De är dryga och lätta att få i hästarna!

Vad är det bästa med Hövelers produkter som du fodrar?
Mashen är det jag använt längst och jag tycker den är jätte bra för magen och att få i hästarna lite extra vätska. Jag tycker hästarna blir piggare på ett positivt sätt!

Vad har du märkt för skillnad sedan du gjorde det helombyte till båda Activ Mineral & Hövelers foder?
Den störta effekten jag märkte först efter bytet av mineraler var att på två av mina hästar som har väldigt känsliga magar snabbt rättade sig till och de slutade va lösa i magen. Även jätte bra hovar samt blank och fin päls. Jag har gjort hel ombyte med foder på en av hästarna vilket jag är väldigt glad över, då han vanligtvis kan bli väldigt spänd och få svårt att fokusera på sin uppgift kan han ta ut sin energi på fel sätt men nu börjar man känna att energin är på rätt ställe och huvudet är med mig!

Ibland är det svårt att ta tag i att byta foder eller mineraltillskott, vilken är den främsta anledningen du tycker att man ska ge Activ Mineral Mix en chans?
Jag tycker den främsta anledning till att byta är att det är en helt ren och naturlig produkt vilket jag tycker är viktigt. Och att effekten kommer direkt! Jag skulle aldrig ens överväga att sluta med mineral mixen.

Du bara får välja ett alternativ, vad väljer du?
Müsli eller Mash
Ston eller valack
Fux eller bruna hästar
Rida med stövlar eller chaps
Facebook eller Instagram
Mocka eller packa höpåsar

2018-07-20

Activ Mineral

Varför ska jag prova Activ Mineral Mix och vad gör det annorlunda mot andra mineraltillskott?
Gemensamt för alla Activ Minerals produkter är att de är utan onödiga utfyllnadsmedel, bara högkoncentrerade organiska mineraler som gör skillnad.
- Inga utfyllnadsämnen, smakförhöjare, tillsatt socker eller salt är tillsatt.
- Inga utfyllnadsämnen ger en väldigt dryg produkt. Det räcker med endast 1,5-2 msk per dag till stor häst! Det ger även ett väldigt lågt dagsdos pris.
- Produkterna är organiska, i pulverform och inte upphettade eller pelleterade vilket underlättar upptaget hos hästen.
- Produkterna är GMO-fria och registrerade hos jordbruksverket.

Du kan uppleva förbättringar av hästens hälsa på olika sätt till exempel blankare päls och man, starka hovar, ökad rörligare, förbättrad muskulatur, energi  och uthållighet. Fördelarna med att fodra ett koncentrerat mineral tillskott är många. Prova du med!

Läs referenser här!

Activ Mineral Mix innehåller endast tre ingredienser. Våra mineraler är inte syntetiskt framställda eller utspädda med utfyllnadsmedel.

Dolomitkalk – innehåller bland annat Kalcium i korrekt relation till magnesium. Magnesium behövs bland annat för att enzymer i både mage och muskler ska kunna fungera. Kalcium går åt för bland annat en korrekt skelettillväxt.

Algmjöl av högsta kvalitet - Ekologiskt certiferat Ascophyllum nodosum, alltid med analyserat resultat. Algmjölet innehåller otroliga mängder av mineraler och spårämnen. Algmjöl är viktigt för immunförsvaret och för att kunna stå emot invärtes parasiter bättre. Biotinet i algmjölet är mycket bra för att hålla hovar och päls i gott skick. Biotin från algmjöl är mycket mer effektivt och lättupptagligt än konstgjort/syntetiskt biotin.

Svavel - Rikt på aminosyror som hjälper bland annat magen. Kreatin som är en viktig del för päls och hovar finns det stora mängder av i svavel. Det är även en viktig mineral för leder och senor. Kelateringsprocessen sker i hästens tjocktarm i samarbete med svavlet vilket gör att mineralerna lättare tas upp och tillgodogörs.

2018-07-20

Activ Mineral

We at Activ Mineral are passionate about improving the health of horses. Activ Mineral Mix is a Swedish-made highly concentrated mineral blend designed for the active horse owner who wants to give his horse the best and is careful about the details. Activ Mineral Mix is completely free of fillers, added sugar & salt. Activ Mineral Mix contains all basic minerals and trace elements. We have also complementary products for individual adaptation and for specific needs.

Why should I try the Activ Mineral Mix and what makes it different to other mineral supplements?
- No fillers, flavor enhancers, added sugar or salt are added.
- No fillers gives a very concentrated product. Only 1.5-2 tablespoons a day is enough for a big horse! It also gives a very low daily dose price.
- The minerals are organic, in powder form and not heated or pelleted, which facilitates the absorption of the horse.
- The products are GMO-free and registered in the Swedish Board of Agriculture.

By feeding your horse with Activ Mineral Mix you can experience improvements to the horse's health in different ways, such as shiny fur and mane, strong hooves, increased mobility, improved muscles, energy and endurance. The benefits of feeding a concentrated mineral supplement are many.

2018-07-18

Activ Mineral hovar

Tack till Maya Fransson som skickade dessa bilder till oss. För några månader sedan fick hovarna limmas ihop för att kunnas sko och nu efter att fodrat Activ Mineral Mix är de snart helt återställda och fina igen! Varför fungerar Activ Mineral Mix så bra vid hovproblem? Foderexperten Pat Coleby anser att det är för att biotinet som finns naturligt i algmjölet är så pass mycket mer effektivt och lättupptagligt än konstgjort biotin. Vid hovproblem kan det ta upp till 6 månader innan den nya starka hoven hunnit växa ner, ibland går det fortare. Du kan även lägga till extra algmjöl för mer biotin i foderstaten.

Totalt 53 poster
Sida 1 av 11
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11