Blogg

Totalt 51 poster
Sida 1 av 11
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
2018-09-17

Rebecka Engman

Rebecka Engman från Vaggeryd tävlar hoppning med sin vackra häst Catching Fire och är teamryttare för Activ Mineral och Höveler Sverige.

Vad är det bästa med Activ Minerals produkter?
Det bästa med produkterna är att de verkligen ger effekt, och man märker skillnad snabbt! De är dryga och lätta att få i hästarna!

Vad är det bästa med Hövelers produkter som du fodrar?
Mashen är det jag använt längst och jag tycker den är jätte bra för magen och att få i hästarna lite extra vätska. Jag tycker hästarna blir piggare på ett positivt sätt!

Vad har du märkt för skillnad sedan du gjorde det helombyte till båda Activ Mineral & Hövelers foder?
Den störta effekten jag märkte först efter bytet av mineraler var att på två av mina hästar som har väldigt känsliga magar snabbt rättade sig till och de slutade va lösa i magen. Även jätte bra hovar samt blank och fin päls. Jag har gjort hel ombyte med foder på en av hästarna vilket jag är väldigt glad över, då han vanligtvis kan bli väldigt spänd och få svårt att fokusera på sin uppgift kan han ta ut sin energi på fel sätt men nu börjar man känna att energin är på rätt ställe och huvudet är med mig!

Ibland är det svårt att ta tag i att byta foder eller mineraltillskott, vilken är den främsta anledningen du tycker att man ska ge Activ Mineral Mix en chans?
Jag tycker den främsta anledning till att byta är att det är en helt ren och naturlig produkt vilket jag tycker är viktigt. Och att effekten kommer direkt! Jag skulle aldrig ens överväga att sluta med mineral mixen.

Du bara får välja ett alternativ, vad väljer du?
Müsli eller Mash
Ston eller valack
Fux eller bruna hästar
Rida med stövlar eller chaps
Facebook eller Instagram
Mocka eller packa höpåsar

2018-07-20

Activ Mineral

Varför ska jag prova Activ Mineral Mix och vad gör det annorlunda mot andra mineraltillskott?
Gemensamt för alla Activ Minerals produkter är att de är utan onödiga utfyllnadsmedel, bara högkoncentrerade organiska mineraler som gör skillnad.
- Inga utfyllnadsämnen, smakförhöjare, tillsatt socker eller salt är tillsatt.
- Inga utfyllnadsämnen ger en väldigt dryg produkt. Det räcker med endast 1,5-2 msk per dag till stor häst! Det ger även ett väldigt lågt dagsdos pris.
- Produkterna är organiska, i pulverform och inte upphettade eller pelleterade vilket underlättar upptaget hos hästen.
- Produkterna är GMO-fria och registrerade hos jordbruksverket.

Du kan uppleva förbättringar av hästens hälsa på olika sätt till exempel blankare päls och man, starka hovar, ökad rörligare, förbättrad muskulatur, energi  och uthållighet. Fördelarna med att fodra ett koncentrerat mineral tillskott är många. Prova du med!

Läs referenser här!

Activ Mineral Mix innehåller endast tre ingredienser. Våra mineraler är inte syntetiskt framställda eller utspädda med utfyllnadsmedel.

Dolomitkalk – innehåller bland annat Kalcium i korrekt relation till magnesium. Magnesium behövs bland annat för att enzymer i både mage och muskler ska kunna fungera. Kalcium går åt för bland annat en korrekt skelettillväxt.

Algmjöl av högsta kvalitet - Ekologiskt certiferat Ascophyllum nodosum, alltid med analyserat resultat. Algmjölet innehåller otroliga mängder av mineraler och spårämnen. Algmjöl är viktigt för immunförsvaret och för att kunna stå emot invärtes parasiter bättre. Biotinet i algmjölet är mycket bra för att hålla hovar och päls i gott skick. Biotin från algmjöl är mycket mer effektivt och lättupptagligt än konstgjort/syntetiskt biotin.

Svavel - Rikt på aminosyror som hjälper bland annat magen. Kreatin som är en viktig del för päls och hovar finns det stora mängder av i svavel. Det är även en viktig mineral för leder och senor. Kelateringsprocessen sker i hästens tjocktarm i samarbete med svavlet vilket gör att mineralerna lättare tas upp och tillgodogörs.

2018-07-18

Activ Mineral hovar

Tack till Maya Fransson som skickade dessa bilder till oss. För några månader sedan fick hovarna limmas ihop för att kunnas sko och nu efter att fodrat Activ Mineral Mix är de snart helt återställda och fina igen! Varför fungerar Activ Mineral Mix så bra vid hovproblem? Foderexperten Pat Coleby anser att det är för att biotinet som finns naturligt i algmjölet är så pass mycket mer effektivt och lättupptagligt än konstgjort biotin. Vid hovproblem kan det ta upp till 6 månader innan den nya starka hoven hunnit växa ner, ibland går det fortare. Du kan även lägga till extra algmjöl för mer biotin i foderstaten.

2018-06-08

Camilla och KemelyCamilla Lindh kommer från början från Oskarshamn men bor nu i Linköping. Camilla är unghästutbildare och har tagit flera hästar upp till svår klass dressyr. Camillas främsta tävlingshästar just nu är Kemely och Klifton 1329 SWB som är Anette Syréns uppfödningar. Camilla har haft Klifton 1329 från unghäst och har till bland annat tagit sig ända till att få vara representant av Sverige på Unghäst VM i dressyr 2017. Kemely har utbildats hos Camilla sedan unghäståren. Hon vann bland annat Kungakannan som treåring och nu satsar dom mot Grand Prix klasserna.

Vad är det bästa med Activ Minerals produkter?
Det bästa med Activ Mineral är att det inte är utfyllnadsämnen tillsatta så man behöver inte fodra stora mängder av det. Upplever det som att hästarna blir mer uthålliga, ökar prestationsförmågan, snabbar på återhämtning och ger dem fantastiskt blank päls. Får ofta kommentarer om att mina hästar är väldigt blanka.

Vad är det bästa med Hövelers produkter som du fodrar?
Höveler är ett väldigt fräscht foder som är packat i bra säckar som ger en längre hållbarhet. Man behöver inte ge så mycket av fodret vilket gör det kostnadseffektivt. För mig är det mycket viktigt att det är GMO fritt, vilket de är och jag ser snabbt resultat.

Vad tycker du om säsongstarten hittills och vad har du för mål för 2018?
Säsong tycker jag har börjat bra. Klifton har gjort 4 starter. Vunnit 2 och kommit tvåa 2 ggr. Är redan kvalad till Breeders och Elmia i höst. Kemely har debuterat i svår klass med helt ok procent och är kvalad till Grand Prix . Kessel och Katchme levererade på topp när de deltog i 3 årstestet, diplom på båda och är i och med det kvalade till Breeders i höst. Zunfloria gjorde ett fint 4 årstest och vår snubblande nära diplom. Så jag är verkligen nöjd med säsongen hittills.

Ibland är det svårt att ta tag i att byta foder eller mineraltillskott, vilken är den främsta anledningen du tycker att man ska ge Activ Mineral Mix en chans?
Activ Mineral är det bästa på marknaden helt klart. Jag har plöjt igenom alla märken och sortiment genom åren, som har blivit ganska många och Activ Mineral är klart bäst. Man ser på hästarna att de mår bra av det och du ser snabbt skillnad på hästen.

Du bara får välja ett alternativ, vad väljer du?
Müsli eller Mash? - Skulle vilja välja båda ,men jag säger musli. Hästarna skulle säga mash.
Ston eller valack? Jag är hingstmänniska men sto framför valack.
Fux eller bruna hästar? En bra häst har ingen färg men måste jag väl välja med mer än halva stallet som är fux.
Rida med stövlar eller chaps? Stövlar!
Facebook eller Instagram?
Mocka eller packa höpåsar? Mocka,hatar att göra höpåsar!

Camilla och Kemely

Camilla och Klifton 1329 SWB

Översta bilden Kemely. Understa bilden Klifton 1329 SWB.

2018-06-02

Fångrisk i högsommarvärmen! Vad är viktigt att tänka på när fången bryter ut? När det blir så varmt som det varit nu i maj så går magnesiumet i gräset ner i roten för att skydda växten. Fång kan uppstå vid brist på magnesium eller för höga halter fosfater. Vissa växter innehåller höga halter fosfater. Var noga med att dagligen fodra en magnesium av god kvalité. Undvik säd och se till att hästen motioneras. 

Tips! Vid akuta kramper kan du lösa upp magnesiumet i lite vatten och spruta direkt i munnen på hästen.

activ mineral magnesium

Totalt 51 poster
Sida 1 av 11
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11