Blogg

Totalt 52 poster
Sida 1 av 11
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
2019-01-17

Hittade ett så fint blogginlägg skrivit av Yvonne, vi är också glada att du hittat våra produkter som fick bukt på ett lite annorlunda "problem" med en häst som hade kliande huvud. Det är precis som hon skriver, hästar vill ALLTID vara till lags. De är inte dumma för att de kan, det finns en helt naturlig anledning till allt. Vi måste bara lyssna på hästen. ❤️ Läs gärna hennes berättelse här!:

https://nann-nokke.blogspot.com/2019/01/hasten-maste-ju-kunna-uppfora-sig-eller.html

2018-09-17

Rebecka Engman

Rebecka Engman från Vaggeryd tävlar hoppning med sin vackra häst Catching Fire och är teamryttare för Activ Mineral och Höveler Sverige.

Vad är det bästa med Activ Minerals produkter?
Det bästa med produkterna är att de verkligen ger effekt, och man märker skillnad snabbt! De är dryga och lätta att få i hästarna!

Vad är det bästa med Hövelers produkter som du fodrar?
Mashen är det jag använt längst och jag tycker den är jätte bra för magen och att få i hästarna lite extra vätska. Jag tycker hästarna blir piggare på ett positivt sätt!

Vad har du märkt för skillnad sedan du gjorde det helombyte till båda Activ Mineral & Hövelers foder?
Den störta effekten jag märkte först efter bytet av mineraler var att på två av mina hästar som har väldigt känsliga magar snabbt rättade sig till och de slutade va lösa i magen. Även jätte bra hovar samt blank och fin päls. Jag har gjort hel ombyte med foder på en av hästarna vilket jag är väldigt glad över, då han vanligtvis kan bli väldigt spänd och få svårt att fokusera på sin uppgift kan han ta ut sin energi på fel sätt men nu börjar man känna att energin är på rätt ställe och huvudet är med mig!

Ibland är det svårt att ta tag i att byta foder eller mineraltillskott, vilken är den främsta anledningen du tycker att man ska ge Activ Mineral Mix en chans?
Jag tycker den främsta anledning till att byta är att det är en helt ren och naturlig produkt vilket jag tycker är viktigt. Och att effekten kommer direkt! Jag skulle aldrig ens överväga att sluta med mineral mixen.

Du bara får välja ett alternativ, vad väljer du?
Müsli eller Mash
Ston eller valack
Fux eller bruna hästar
Rida med stövlar eller chaps
Facebook eller Instagram
Mocka eller packa höpåsar

2018-07-20

Activ Mineral

We at Activ Mineral are passionate about improving the health of horses. Activ Mineral Mix is a Swedish-made highly concentrated mineral blend designed for the active horse owner who wants to give his horse the best and is careful about the details. Activ Mineral Mix is completely free of fillers, added sugar & salt. Activ Mineral Mix contains all basic minerals and trace elements. We have also complementary products for individual adaptation and for specific needs.

Why should I try the Activ Mineral Mix and what makes it different to other mineral supplements?
- No fillers, flavor enhancers, added sugar or salt are added.
- No fillers gives a very concentrated product. Only 1.5-2 tablespoons a day is enough for a big horse! It also gives a very low daily dose price.
- The minerals are organic, in powder form and not heated or pelleted, which facilitates the absorption of the horse.
- The products are GMO-free and registered in the Swedish Board of Agriculture.

By feeding your horse with Activ Mineral Mix you can experience improvements to the horse's health in different ways, such as shiny fur and mane, strong hooves, increased mobility, improved muscles, energy and endurance. The benefits of feeding a concentrated mineral supplement are many.

2018-07-18

Activ Mineral hovar

Tack till Maya Fransson som skickade dessa bilder till oss. För några månader sedan fick hovarna limmas ihop för att kunnas sko och nu efter att fodrat Activ Mineral Mix är de snart helt återställda och fina igen! Varför fungerar Activ Mineral Mix så bra vid hovproblem? Foderexperten Pat Coleby anser att det är för att biotinet som finns naturligt i algmjölet är så pass mycket mer effektivt och lättupptagligt än konstgjort biotin. Vid hovproblem kan det ta upp till 6 månader innan den nya starka hoven hunnit växa ner, ibland går det fortare. Du kan även lägga till extra algmjöl för mer biotin i foderstaten.

2018-06-08

Camilla och KemelyCamilla Lindh kommer från början från Oskarshamn men bor nu i Linköping. Camilla är unghästutbildare och har tagit flera hästar upp till svår klass dressyr. Camillas främsta tävlingshästar just nu är Kemely och Klifton 1329 SWB som är Anette Syréns uppfödningar. Camilla har haft Klifton 1329 från unghäst och har till bland annat tagit sig ända till att få vara representant av Sverige på Unghäst VM i dressyr 2017. Kemely har utbildats hos Camilla sedan unghäståren. Hon vann bland annat Kungakannan som treåring och nu satsar dom mot Grand Prix klasserna.

Vad är det bästa med Activ Minerals produkter?
Det bästa med Activ Mineral är att det inte är utfyllnadsämnen tillsatta så man behöver inte fodra stora mängder av det. Upplever det som att hästarna blir mer uthålliga, ökar prestationsförmågan, snabbar på återhämtning och ger dem fantastiskt blank päls. Får ofta kommentarer om att mina hästar är väldigt blanka.

Vad är det bästa med Hövelers produkter som du fodrar?
Höveler är ett väldigt fräscht foder som är packat i bra säckar som ger en längre hållbarhet. Man behöver inte ge så mycket av fodret vilket gör det kostnadseffektivt. För mig är det mycket viktigt att det är GMO fritt, vilket de är och jag ser snabbt resultat.

Vad tycker du om säsongstarten hittills och vad har du för mål för 2018?
Säsong tycker jag har börjat bra. Klifton har gjort 4 starter. Vunnit 2 och kommit tvåa 2 ggr. Är redan kvalad till Breeders och Elmia i höst. Kemely har debuterat i svår klass med helt ok procent och är kvalad till Grand Prix . Kessel och Katchme levererade på topp när de deltog i 3 årstestet, diplom på båda och är i och med det kvalade till Breeders i höst. Zunfloria gjorde ett fint 4 årstest och vår snubblande nära diplom. Så jag är verkligen nöjd med säsongen hittills.

Ibland är det svårt att ta tag i att byta foder eller mineraltillskott, vilken är den främsta anledningen du tycker att man ska ge Activ Mineral Mix en chans?
Activ Mineral är det bästa på marknaden helt klart. Jag har plöjt igenom alla märken och sortiment genom åren, som har blivit ganska många och Activ Mineral är klart bäst. Man ser på hästarna att de mår bra av det och du ser snabbt skillnad på hästen.

Du bara får välja ett alternativ, vad väljer du?
Müsli eller Mash? - Skulle vilja välja båda ,men jag säger musli. Hästarna skulle säga mash.
Ston eller valack? Jag är hingstmänniska men sto framför valack.
Fux eller bruna hästar? En bra häst har ingen färg men måste jag väl välja med mer än halva stallet som är fux.
Rida med stövlar eller chaps? Stövlar!
Facebook eller Instagram?
Mocka eller packa höpåsar? Mocka,hatar att göra höpåsar!

Camilla och Kemely

Camilla och Klifton 1329 SWB

Översta bilden Kemely. Understa bilden Klifton 1329 SWB.

Totalt 52 poster
Sida 1 av 11
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11